Ekopesuaineet

Ekopesuaineet - mitä ne ovat?

Valtaosa kuluttajista on alkanut kiinnittää huomiota kodin siivoustuotteiden ekologisuuteen. Markkinoilla on paljon vaihtoehtoja, mutta mitkä niistä ovat aidosti ympäristöystävällisiä?

Ekopesuaineita valmistetaan niin pyykinpesuun, astianpesuun kuin yleispuhdistusaineina. Itse asiassa kaikki kodin pesu- ja puhdistusaineet on mahdollista vaihtaa ekologisiin vaihtoehtoihin. Kerromme tässä artikkelissa Ecodoo-pesuainemerkistämme ja sen ekologisuudesta.

Ekopesuaineet

Valitse ekokauppa, joka tuntee ekopesuaineet

 

GreenDeal on kauppana erittäin tarkka pesuaineiden sisällöstä. Meille tuotteissa ratkaisee valmistajan luotettavuus, raaka-aineiden puhtaus sekä koko tuotantoprosessin vihreys. Meille ei kelpaa tuote, jonka kyljessä on lehti tai sana organic - ellei näiden symbolien käytölle ole oikeasti perusteita. Emme myöskään hyväksy eläinkokeita missään muodossa valmistajan tai kolmansien osapuolten toimesta.

Siksi pääasiallinen yhteistyökumppanimme on ranskalainen Ecodoo, joka on Suomen ensimmäinen Ecocert-sertifikaatin saanut pesuainesarja. Ecocert-sertifiointi kertoo siitä, että valmistus ja tuotanto on käynyt läpi tiukan arvioinnin, jonka perusteella päätetään, voiko tuotteita kutsua aidoiksi ekopesuaineiksi ja Ecocert-sertifioida.

Ecodoo valmistaa ekopesuaineita, jotka ovat mahdollisimman tiivistettyjä eivätkä sisällä paljoa vettä. Näin aktiivisia ainesosia on enemmän ja tuote kestää käytössä selvästi pidempään.

Sertifioitu ekopesuaine

Aidosti ympäristöystävällinen pesuaine - ekopesuaineissa on eroja

 

Miten erottaa oikeasti ekologisen pesuaineen muista vaihtoehdoista? Katseet kannattaa kääntää valmistusaineluetteloon sekä kokonaisuuteen - tuote ei ole vain ainesosiensa summa, vaan myös valmistuksella, kuljetuksella, raaka-aineiden hankinnalla ja pakkauksilla on ympäristövaikutuksia.

 

Otetaanpa lähempään tarkasteluun GreenDealin yksinoikeudella Suomessa edustama Ecodoo-sarja. Kaikki sarjan tuotteet perustuvat vain kasvi- ja mineraaliperäisille ainesosille. Toisin sanoen, tuotteissa ei käytetä petrokemian ainesosia, kuten vaikkapa etyksoloituja emulgaattoreita, synteettisiä säilöntä- tai hajusteaineita, synteettisiä väriaineita, klooria tai muita vahvoja kemikaaleja.

Tuotesarja on täysin biohajoava. Se tarkoittaa sitä, että tuotteista ei jää käytön jälkeen ainesosia, jotka voisivat haitata esimerkiksi vesieliöstön oloja. Kaikki käytetyt pesuainevedet kun päätyvät lopulta aina vesistöihin.

Ecodoo kiinnittää valmistuksen aikana huomiota ympäristövaikutuksiin. Esimerkiksi tuotantolaitos on ekologinen ja energiatehokas ja pakkaukset mietitään niin, että ne ovat täysin kierrätettävissä ja niihin on käytetty mahdollisimman vähän muovia. Kaikki tuotepakkaukset ovat BPA-vapaita (ei hormonihäiriköitä), pakkaukset voi edelleen kierrättää ja pakkauskoot suunnitellaan niin, että kuljetettavaa vettä on mahdollisimman vähän. Siksipä tuotteet ovat moneen kertaan tiivistettyjä koostumukseltaan. Tällä tavalla yksi tuote kestää kauemmin käytössä, kun siinä on vähemmän vettä mutta enemmän vaikuttavia tehoaineita. Tuotteet myös suunnittellaan niin, etteivät ne olisi vain yhtä käyttötarkoitusta varten vaan sama tuote olisi mahdollisimman moneen käyttöön sopiva (esimerkiksi pyykinpesuaineissa ei ole erikseen mustille/valkoisille/värillisille olevia tuotteita).

Ekologisuutta on ennen kaikkea se, että tuotteet ovat tehokkaita siinä käyttötarkoituksessa, johon ne on suunniteltu. Toisin sanoen, vaikka tuote on ekologisista ainesosista valmistettu, on sen myös tehottava tahroja ja likaa vastaan. Se onkin suurin haaste ekologisten tuotteiden kehittämisessä ja Ecodoo on onnistunut siinä käyttäjäpalautteiden mukaan erinomaisen hyvin: tuotteet todella toimivat!

Ecodoo on jäsen 1% for the planet –järjestössä eli kaikista tuotteista prosentti ohjataan ympäristötyöhön.

 

Kaikkiin Ecodoo-tuotteisiin pätee Ecodoo-lupaus:

Ecodoo tekee töitä ihmisten ja ympäristön eteen. Tuotantoprosessit ovat ympäristöystävällisiä. Tuotteiden koostumus on tiivistetty ja mahdollisimman riittoisa, ja siten ympäristölle ystävällinen. Kaikki ainesosat ovat peräisin luonnosta. Tuotteissa ei käytetä:

-optisia kirkasteita
-keinotekoisia hajusteita, väriaineita tai säilöntäaineita
-petrokemian ainesosia
-mineraaliöljyä tai silikoneja
-synteettisiä emulgointiaineita (PEG-yhdisteet)
-raaka-aineita muuntogeenisistä kasveista (GMO-vapaa)
-ammoniakkia, voimakkaasti emäksisiä ainesosia tai voimakkaita happoja
-fosfaatteja tai fosfonaatteja
-klooria tai kloorijohdannaisia
-eläinkokeita tuotekehityksessä yrityksen tai kolmansien osapuolien toimesta
-biohajoamattomia ainesosia

Ecodoo-tuotteissa ei käytetä myöskään paljon kritiikkiä saanutta säilöntäainetta metyyli-isotiatsolinonia.

Ecodoo kehittää jatkuvasti ympäristöystävällisempiä pakkauksia. Esimerkiksi Ecodoo 5 litran pyykinpesuaine hanapakkauksessa jättää jälkeensä jopa 90 % vähemmän muovijätettä kuin saman pesuainemäärän ostaminen pienemmissä pakkauksissa. Ecodoo kehittää tällä hetkellä myös erilaisia biomuoveja, joiden valmistukseen ei tarvita lainkaan raakaöljyä. Tuotteita voi ostaa myös muovittomissa pakkauksissa, esimerkiksi Ecodoo pyykinpesujauhe on pakattu paperipussiin.

 

Ekologiset pesuaineet edullisesti GreenDealista - vaikka kotiovelle kuljetettuna

 

Tunnetko jo GreenDealin oman tuotemerkin Ecodoon? Ecodoo on aito, Ecocert-sertifioitu edullinen ekopesuainesarja. Tuotteista löydät paljon vaihtoehtoja niin pyykin- kuin astianpesuun, kodinhoitoon ja puhdistusaineeksi.

Katso koko tuotevalikoima tästä

Meiltä löydät myös ison valikoiman Klar ja AlmaWin sekä Sonett-tuotteita.

 

TOP5-suosikkituotteet Ecodoolta ovat:

Ecodoo pyykinpesuaine hanapakkaus

Ecodoo astianpesuaine rasvaa vastaan

Ecodoo astianpesutabletit

Ecodoo huuhteluaine persikka

Ecodoo pyykinpesuaine RESPECT (hajusteeton)

Tutustu ja kokeile ekopesuaineita jo tänään. Ne ovat yhtä tehokkaita kuin perinteiset pesuaineet, mutta sisältävät miedompia peseviä ainesosia kuin monet perinteiset pesuaineet. Lisäksi ekopesuaineet ovat täydellisesti bioahajoavia, eläinkokeettomia ja sopivat käytettäväksi myös kunnallisen jätevesiverkoston ulkopuolella, esimerkiksi kesämökeillä.