Green magazine

Tunnetko jo ruokasoodan monet käyttömahdollisuudet?


Tämä monipuolinen ja taatusti ekologinen siivousaine, joka löytyy miltei jokaisen keittiöstä. Luonnollinen, vuosikymmeniä käytetty ruokasooda, on leivonnasta tuttu ainesosa, joka sopii yllättävästi myös kodin siivoukseen. Ruokasooda (natriumbikarbonaatti, NaHCO3) on monipuolinen pesuaine, joka puhdistaa ja poistaa epämiellyttäviä hajuja. Ruokasooda on vegaaninen ja täysin biohajoava raaka-aine, joten se sopii käytettäväksi myös mökillä, veneessä tai vesistöjen lähellä.


Vinkkimme ruokasoodan käyttöön


Raikasta tekstiilit soodalla:

Ripottele esim. matoille tai sohvalle runsaasti ruokasoodaa, anna vaikuttaa vähintään tuntien ajan ja imuro lopuksi pois. Toimii myös pehmoleluihin tai muihin tekstiileihin:  laita tekstiilit tai lelut isoon muovipussiin, jonka pohjalle on annosteltu 3-4 dl ruokasoodaa. Sulje pussi tiiviisti ja imuroi tai tomuta tuotteet puhtaaksi 2-3 päivän päästä. Mitä pidempi vaikutusaika, sitä parempi teho. 


Neutralisoi hajuja:

Ripottele kuivien kenkien pohjalle ruokasoodaa ja anna vaikuttaa. Kopistele tai imuroi lopuksi. Tuoksuuko hiki talvitakissa? Vie takki pakkaspäivänä lumihankeen aukinaisena, levitä ruokasoodaa kainaloihin ja anna vaikuttaa.

VINKKI! Pinttynyt haju lähtee esim. treenivaatteista, kun laitat tekstiilin muovipussiin ja ruokasoodaa päälle. Laita pakkaseen tai pakkaskelillä ulos yön ajaksi - aamulla tekstiili on raikastunut. Voit myös liottaa vesipesua kestävät tekstiilit lämpimässä vedessä, johon on lisätty ruokasoodaa. Liota yön yli ja pese tekstiili sen jälkeen normaalisti. Ruokasoodaa voi lisätä myös pyykinpesukoneeseen tavallisen pyykinpesuaineen joukkoon. Lisää ruokasoodaa 1-2 ruokalusikallista, niin se raikastaa esimerkiksi treenivaatteet. Voit siis käyttää ruokasoodaa kuivapesuun mutta yhtä lailla pyykinpesukoneessa tai käsinpesussa. 


Tunkkainen pyykki ja pyykinpesukone raikastuu:,

Tee soodasta ja vedestä seos. Annostele seos koneen pesuainelokeroon tai suoraan pesurumpuun. Sopivan seoksen voit itse määrittää. Ruokasoodan tarve riippuu koneen koosta. Suosittelemme käyttämään soodaa 1-3 dl ja tilkan vettä. Käynnistä annostuksen jälkeen kuumin ja pisin pesuohjelma ja pyöritä ohjelma läpi tyhjällä koneellisella. 


Vaikeiden tahrojen puhdistus: 

Kastele tahrakohta seoksella, jossa on 1-2 tl ruokasoodaa, vettä ja tarvittaessa tippa pyykinpesuainetta. Anna vaikuttaa hetken ajan ja pese tekstiili lopuksi normaalisti. Ruokasooda irrottaa emäksisenä aineena myös rasvaa. 


Kahvin-, tee- ja vedenkeittimen puhdistus:

Mittaa reilu puolipannua vettä erilliseen astiaan. Sekoita vesimäärään 1-2 ruokalusikallista ruokasoodaa. Kaada seos keittimeen ja käynnistä keitin. Käsittelyn jälkeen keitin huuhdellaan keittämällä 2-3 pannullista vettä keittimen läpi (ettei keittimeen jää ruokasoodan jäämiä). 


Mikron puhdistus:

Lisää kupilliseen vettä ruokalusikallinen ruokasoodaa ja halutessasi sitruunamehua. Laita maksimiteholle ja anna höyrystyä muutaman minuutin ajan. Pyyhi lopuksi mikron seinämät.

 

Uunin puhdistus:

2 rkl ruokasoodaa, 2 rkl suolaa ja 2 rkl kuumaa vettä. Sekoita keskenään. Levitä seos uunin pinnoille sienellä tai tiskirätillä. Anna vaikuttaa min. 30 minuutin ajan. Pyyhi pinnat lopuksi kostealla. 


Hankausta kestävät pinnat: 

Tee ruokasoodasta ja vedestä tahna. Levitä tahna pinnalle ja käytä sitä hankausnesteen tapaan. Ruokasooda on karkeaa, joten se voi naarmuttaa herkät pinnat. Älä siksi käytä seosta herkille materiaaleille, ellet ole ensin testannut seoksen toimivuutta huomaamattomaan paikkaan. 


Kattilat ja pohjaan palaneet pannut:

Sekoita ruokasoodasta, astianpesuaineesta ja vedestä paksu seos. Levitä seos palaneelle alueelle, anna vaikuttaa pari tuntia tai yön yli. Tehosta lopuksi vielä hankaamalla sienellä tai harjalla. Huuhtele ja pese normaalisti. 


Tummuneiden/sameiden pintojen kirkastaminen:

Hankaa tummuneiden pintojen pintaa ruokasoodan ja veden seoksella. Anna vaikuttaa hetken ajan; voit tehostaa vaikutusta hankauksella (esim. tiskiharja). Huuhtele lopuksi huolella. Sopii hyvin esim. tummuneiden tiskialtaiden tai kattiloiden kirkastamiseen.


Lenkkareiden, tennareiden ja kenkien valkoisten osien pesu: 

Tee ruokasoodasta, vedestä ja tipasta astianpesuainetta löysä tahna. Harjaa kenkäharjalla valkoiset osat tahnalla. Huuhdo osat puhtaalla, haalealla vedellä ja kuivaa kengät ilmavasti. Valkoiset pinnat saavat puhtaan värinsä takaisin. 


Ruokasoodaa jokaiseen tarpeeseen


Tiesitkö? Löydät GreenDealin valikoimasta ruokasoodaa jopa 25 kg pakkauskokoon saakka. Valikoimastamme löydät myös emäksisemmän pesusoodan sekä etikkaa monessa pakkauskoossa. 

Tutustu Ecodoo ruokasooda 500g tai 1000g pakkauksiin.
Löydät Ecodoolta myös etikkaa 1L tai 5L pakkauksissa siivoukseen.

Mauste-Sallisen ruokasooda 5kg pakkauksessa, sitruunahappo 5kg pakkauksessa.
Mauste-Sallinen ruokasooda 25kg pakkauksessa.

Tarvitsetko ruokasoodaa kerralla enemmän esim. sammaleenpoistoon tai soodapuhallukseen? Onnistuu! Toimitamme tuotetta tarvittaessa täysinä teho- ja eurolavoina. Katso tuote ja tilausohje TÄSTÄ

Ruokasooda 5 kg säästöpakkaus -7 %

Ruokasooda 5 kg säästöpakkaus

13.95 € 14.95 €
Ruokasooda 25 kg jättipakkaus

Ruokasooda 25 kg jättipakkaus

49.95 €
Ruokasooda 6 x 25 kg sis. rahdin

Ruokasooda 6 x 25 kg sis. rahdin

349.90 €
YSMY
Ecodoo sitruunahappo kalkinpoistoaineeksi 350g -34 %

Ecodoo sitruunahappo kalkinpoistoaineeksi 350g

5.95 € 8.95 €
Ecodoo etikka siivouskäyttöön, 5 l

Ecodoo etikka siivouskäyttöön, 5 l

18.95 €
Sitruunahappo 5 kg säästöpakkaus

Sitruunahappo 5 kg säästöpakkaus

44.95 €
YSMY
Ecodoo etikka siivouskäyttöön, 1 l -20 %

Ecodoo etikka siivouskäyttöön, 1 l

3.95 € 4.95 €
Ecodoo sitruunahappo kalkinpoistoaineeksi, 2.8 kg -37 %

Ecodoo sitruunahappo kalkinpoistoaineeksi, 2.8 kg

39.95 € 63.60 €


Tilaa uutiskirje


Haluan saada parhaat ekotarjoukset sähköpostiini (lisätietoa)

Tilaa


Suostumus asiakastietojen keräämiseen, käsittelyyn ja käyttöön. Lue ehdot
Loading...