Päivitetty tietosuojaseloste

Tietoturvasi on meille erittäin tärkeä asia! Olemme siksi päivittäneet tietosuojaselostettamme.

Rekisteriseloste

Henkilötietolain ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteriseloste.

1. Rekisterinpitäjä

Punora Group Oy

Yhteystiedot:
 Metallimiehenkuja 10
02150 Espoo

Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa

Markus Hämynen
Metallimiehenkuja 10
02150 Espoo
0942892449 (mpm/ppm)
markus@greenbrands.fi

Rekisterin nimi

GreenDeal ja GreenBrands asiakasrekisteri. Rekisteri koostuu useammasta alarekisteristä.

2. Rekisteröidyt

Punora Group Oy tallentaa asiakasrekisteriinsä asiakkaiden sekä potentiaalisten asiakkaiden tietoja.

3. Henkilötietojen käyttötarkoitus

Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen tai suostumuksen perusteella annetun markkinointiluvan perusteella. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus yrityksen ja yrityksen asiakkaiden välisen asiakassuhteen hoitaminen sekä tuotteista ja palveluista kertominen.

 

4. Rekisteriin tallennettavat henkilötiedot

Asiakasrekisteri sisältää seuraavat tiedot:

Asiakkaan yhteystiedot ja tilaamisen mahdollistavat tiedot: etu- ja sukunimi, lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka,  asuinmaa, puhelinnumero ja maksutavasta riippuen mahdollisesti lisäksi henkilötunnus ja/tai syntymäaika sekä sukupuoli. Yritys- ja yhteisöasiakkailta tallennamme rekisteriin näiden lisäksi organisaation virallisen nimen, yhteyshenkilön tai tilaajan nimen sekä y-tunnuksen.


Asiakastiedot

·       tiedot ostetuista tuotteista, palveluista ja palautuksista sekä mahdollinen suostumus lähettää suoramarkkinointia ja palveluun kirjautumiseen vaadittavat tunnistetiedot. Tallennamme myös asiakkaan mahdollisesti ilmoittamat kiinnostuksen kohteet ja muut asiakaskohtaiset lisätiedot.

Sivustomme käyttää evästeitä. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön.Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita vierailemasi sivustot tallentavat käyttämällesi  päätelaitteelle. Käydessäsi myöhemmin samalla sivustolla ne kertovat, että olet palannut. Evästeet siis auttavat tunnistamaan selaimen käyttäjän. Evästeet tekevät sivustomme käyttämisestä sujuvampaa. Voimme niiden avulla kehittää käyttäjäkokemustasi tehokkaammaksi ja miellyttävämmäksi. Kun tunnemme mieltymyksesi, voimme esimerkiksi kohdentaa viestintäämme sinulle sopivaksi.

5. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä kirjallisesti edellä ilmoitettuun postiosoitteeseen.  Rekisterinpitäjä voi pyytää pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä.

 

Tarkastusoikeus

Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot. 

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.

Vastustamisoikeus

Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti. 

Suoramarkkinointikielto

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

Poisto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa. 

On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

Suostumuksen peruuttaminen

Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim. asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.

Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot:  www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisterin yhteystiedot sekä asiakkuutta koskevat tiedot saadaan asiakassuhteen syntyessä ja sen aikana asiakkaan rekisterinpitäjälle tekemistä ilmoituksista esimerkiksi www-lomakkeiden, sähköpostin, puhelimen tai sosiaalisen median palvelun kautta. Asiakassuhde syntyy, kun asiakas rekisteröityy palveluun, tilaa suoramarkkinointia tai tekee ostoksen.

Sähköiseen suoramarkkinointiin (sähköposti- ja tekstiviestimarkkinointi) pyydetään asiakkaalta erikseen suostumus henkilötietolain mukaisesti. Asiakkaan tilaushetken mukainen tieto luottokelpoisuudesta saadaan Svea Ekonomin (Y-tunnus 1774535-9) järjestelmästä

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajamme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä. Tietoja ei luovuteta markkinointitarkoituksiin Punora Group Oy:n ulkopuolelle muuhun kuin yrityksen omaan käyttöön. 

8. Käsittelyn kesto

Henkilötietoja käsitellään niin kauan, kuin asiakkuus on voimassa . Suoramarkkinointilistaltamme pääsee poistumaan jokaisessa lähettämässämme markkinointisähköpostissamme olevan linkin kautta. 

9. Henkilötietojen käsittelijät

Rekisterinpitäjä ja tämän työntekijät käsittelevät henkilötietoja siinä laajudessa kun työtehtävän kannalta on välttämätöntä. Rekisterin käyttöoikeus edellyttää Punora Group Oy:n sisäisiä käyttöoikeuksia. Asiakasrekisteri ja sitä käsittelevät tietojärjestelmän laitteistot sijaitsevat suljetuissa konesaleissa. Häiriötilanteiden varalta tiedot varmuuskopioidaan. Vaitiolovelvollisuus sitoo kaikkia asiakasrekisteriä käsitteleviä työntekijöitä. Voimme myös ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn osittain kolmannelle osapuolelle, jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että henkilötietoja käsitellään voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja muutoin asianmukaisesti. Tietoja voidaan luovuttaa ulkopuolisille vain asiakkaan omasta pyynnöstä tai viranomaisen pyynnöstä.

10. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.